sâmbătă, 17 noiembrie 2012

Frustrari

Era o zi de primavara in satul Valea Seaca. Nimeni nu-i mai intra in voie lu' Ion.Se simtea din ce in ce mai nesigur pe sine, nemultumit de pensie, plin de boli si tot mai depentdent de medicamente ce-i consumau aproape toata pensia. Basca mai avea si datorii la birt.
Coana Vasilica, vecina de peste drum, il privea de sus ...si, tinandu-i discursuri moralizatoare, desprinse parca din fabula  "greierul si furnica", se pregatea sa incaseze o noua injuratura.
Intr-o zi a iesit in poarata vecinei si s-a rastit la ea....
- Cine mi te crezi? Crezi ca nu stiu cum ai facut tu avere...Ai profitat de raposatu si nici nu a avut copii pentru ca ai facut un avort la un vraci.
Dumneavoastra ce credeti?
Credeti ca Ion se luase de bautura pentru ca il parasise nevasta?
 Coana Vasilica era pornita impotriva lui pentru ca o refuzase in tinerete?

7 comentarii:

Mihai spunea...

Probabil ca era si o astenie de primavara la mijloc.

Probleme de sanatate spunea...

Nu, nici vorba, daca era asa nu avea forta necesara sa rabufneasca. A avut satisfactia s-o puna la punct sa vada ca nu e mai presus de el. Dar reactiile defularii subconstientului raman evidente; restul ramane o tema de analiza pentru psihanalisti

Mihai spunea...

Sa inteleg ca Ion a vrut sa se arate barbat?

Probleme de sanatate spunea...

Cred ca-i parea rau ca o refuzase intr-un trecut mai indepartat in timpul tineretii

Mihai spunea...

Bine, bine. Dar ea?

Probleme de sanatate spunea...

Ea nici macar nu-i plangea de mila , dar il tot critica de parca ea avea motivul sa fie frustrata. E adevarat ca l-a iubit in vremea tineretii

Anonim spunea...

Cred ca era o dragoste neimpartista intre cei doi si traiau frustari fiecare. Un dialog pe alte coordonate ar fi rezolvat problema. :)